Matcha Ujicha 200 gram
Volgens legende wordt er al thee geteeld in het Uji district sinds de 13 de eeuw. De eerste Matcha werd waarschijnlijk tegen het einde van de 16de eeuw geproduceerd. met hoogtes van 250 meter, een calcium-rijke grond zowel als hardnekkige, laaghangende mist is dit thee district de perfecte cultivatie omgeving voor kwaliteitsvolle groene thee. Gedurende zijn bereiding ontvouwt er in uw kop een schijnende, smaragd gekleurde Matcha met matte-groene tinten, die bekroond worden door hun gras groene, romige schuim. De geur is zoetig en fruitig en de smaak is aromatisch en zéér vol.
*van biologische cultivatie
ingrediënten:
100 % Japanse Matcha
- opgieten met water van 75° - 80°C
Gebruik 1 mespuntje Matcha poeder per kom of gebruik uw 'momoka' Matcha lepel voor de perfecte hoeveelheid. Voeg vers gekookt en dan afgekoeld water toe en klop de melange voorzichtig op met een bamboe klopper.
Een heerlijke melange van fijne aroma's die, ondanks de poederige textuur een verrassende zachte smaak heeft!
Als u geen klopper heeft kan u gerust de thee in een grotere hoeveelheid water laten oplossen.